کانتنت مارکتینگ چیست؟
با کشف نحوهی خلق محتوای موفق “کانتنت مارکتینگ”، میتوانید مخاطبانتان را گسترش داده و به پیشرفت کسب و کار خود کمک کنید. مشتریان، مدیران و مخاطبان محتوای ارزشمندی از کسب و کار شما میخواهند.
با توسعهی موثر کانتنت مارکتینگ میتوانید این امر را محقق کنید و در نتیجه، تغییرات، آگاهی از برند و درآمد خود را افزایش دهید
آنچه در این مقاله میخوانید:
- چشماندازی از کانتنت مارکتینگ
- انواع کانتنت مارکتینگ
- مثالهای از کانتنت مارکتینگ
- و چگونگی دستیابی به استراتژی
کانتنت مارکتینگ | بازاریابی محتوا
امروزه محتوای شما باید به نحوی به مخاطبتان برسد که احساسی طبیعی را تجربه کند. یک روش معمول برای انجام آن ساخت روایت یا گفتن داستانی برای محتوای شماست. با انجام این کار محتوا دارای اصالت، جذابیت و تناسب با مخاطبانتان خواهد شد.
بنابراین، چه چیزی کانتنت مارکتینگ را تعریف میکند؟
کانتنت مارکتینگ چیست؟
کانتنت مارکتینگ فرآیندِ برنامهریزی، خلق، توزیع، اشتراکگذاری و انتشار محتوا جهت دستیابی به مخاطبان هدف شما است که باعث افزایش فاکتورهایی همچون آگاهی از برند، فروش، دسترسی، تعاملات و وفاداری میشود.
چرا کانتنت مارکتینگ اهمیت دارد؟
کانتنت مارکتینگ میتواند در موارد زیر به کسب و کار شما کمک کند:
- آموزش به مدیران و بازاریابها در مورد محصولات و خدماتی که ارائه میدهید.
- افزایش تغییرات.
- ایجاد روابط میان مشتریان و کسب و کارتان که منجر به افزایش وفاداری میشود.
- نمایش نحوهی حل چالشهای مخاطبانتان از طریق محصولات و خدمات شما.
- ایجاد حس شریک بودن مخاطب در رابطه با برندتان.
اکنون نوبت بررسی انواع مختلف کانتنت مارکتینگ است.
انواع کانتنت مارکتینگ
انواع مختلفی از کانتنت مارکتینگ وجود دارد که میتوانید آنها را برای ترکیب با استراتژی خود انتخاب کنید. برخی از رایجترین موارد در زیر ذکر شدهاند:
-
کانتنت مارکتینگ رسانههای اجتماعی
با بیش از 3.6 میلیارد کاربر جهانی در شبکههای اجتماعی، درک چرایی سرمایهگذاری بسیاری از کسب و کارها در مارکتینگ شبکههای اجتماعی بسیار آسان است. تعداد زیادی پلتفرم همچون فیسبوک، اینستاگرام، پینترس، لینکدین، اسنپچت و…. برای کار کردن و همچنین راههای متعددی برای تولید و به اشتراکگذاری محتوا برای هرکدام وجود دارد (به طور مثال: استفاده از عکسها، ویدیو لایو، فیلمهای از پیش ضبط شده، استوریها و….).
منبع انتشار: تقویم محتوای رسانههای اجتماعی
-
کانتنت مارکتینگ اینفوگرافیک
اینفوگرافیکها محتوا، اطلاعات و دادهها را در قالب طرح گرافیکی قابل فهم نمایش میدهند. ترکیب عبارات ساده، توضیحات کوتاه و تصاویر واضح راهی عالی برای برقراری ارتباط موثر با محتوای شما است. اگر سعی دارید تا یک موضوع آموزشی و یا پیچیده را خلاصه کنید اینفوگرافیک به کار شما میآید.
منبع انتشار: 15 الگوی رایگان اینفوگرافیک
-
کانتنت مارکتینگ وبلاگ
وبلاگها نوعی محتوای ورودی قدرتمند هستند و از نظر هدف و موضوع اجازهی خلاقیت بیشتری میدهند. با داشتن یک وبلاگ، شما میتوانید کارهایی مثل تبلیغ مطالب داخلی و خارجی، مقالات وبلاگ از طریق لینک، افزودن دکمههای اشتراک اجتماعی و افزودن اطلاعات مربوط به محصول را انجام دهید.
منبع انتشار: یک وبلاگ موفق راهاندازی کنید
-
کانتنت مارکتینگ پادکست
در یک نظرسنجی در سال 2020، مشخص شد که 37% بزرگسالان ایالات متحده در ماه اخیر به یک پادکست گوش دادهاند. به همین دلیل، بسیاری از کسب و کارها و رسانهها شروع به ایجاد و به اشتراکگذاری پادکستهای خود نمودند.
پادکستها به دلیل تنوع انتخاب بالا، امکان ایجاد خلاقیت بیشتری را دارند. به علاوه، شما قادر هستید فاکتورهای دیگر مربوط به پادکست را تعیین کنید؛ مانند: آهنگ اپیزودها، افرادی که در پادکست صحبت میکنند، جایی که پادکستها منتشر میشوند و مدت زمان اپیزودها.
منبع انتشار: چگونگی راهاندازی یک پادکست
-
کانتنت مارکتینگ ویدیویی
طبق تحقیقات HubSpot، بیش از 50% از مصرفکنندگان تمایل دارند، ویدیوی برندهایی که با آنها تعامل دارند را ببینند. علاوه بر آن، ویدیو مارکتینگ باعث افزایش تغییرات، بهبود بازگشت سرمایه و کمک به ایجاد ارتباطات با مخاطب میگردد. شما میتوانید محتوای ویدیویی خود را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، لندینگپیجها (landing) و یا در وبسایتهای بازاریابی، انتخاب و به اشتراک بگذارید.
منبع انتشار: بستهی شروع کننده مارکتینگ ویدیویی نهایی
-
کانتنت مارکتینگ تبلیغاتی پولی
تبلیغات پولی به شما کمک میکند تا مخاطبان گستردهای داشته باشید و به شما امکان قرار گرفتن در تمام موقعیتهای موردنظرتان را میدهد. تبلیغات پولی به ویژه زمانی که با بازاریابی داخلی مرتبط میشود، سودمند است. مکانهای بسیاری برای به اشتراکگذاری تبلیغات پولی در رسانههای اجتماعی، لندینگپیجها، بنرها و محتوای اسپانسری وجود دارد.
منبع انتشار: بستهی PPC تبلیغات نهایی گوگل.
در مرحلهی بعدی، به بررسی برخی از مثالهای کانتنت مارکتینگ که در بالا توضیح دادیم میپردازیم.
مثالهای کانتنت مارکتینگ
مثالهای زیر به شما درک بهتری راجع به چگونگی ترکیب محتوای خود با بهترین استراتژی مارکتینگ میدهد.
-
مثال کانتنت مارکتینگ رسانههای اجتماعی
حساب اینستاگرامی محصولات آرایشی بهداشتی (Lush) با نام تجاری و کانتنت مارکتینگ تکمیل میشود. اگر در پیج و یا در هر قسمت از پروفایل، عبارت “Lush Cosmetics” نوشته نشده باشد با این وجود مشتریان میدانند که این نمایه به Lush تعلق دارد.
پیج اینستاگرام، خط تولید Lush را به اشتراک گذاشته، رنگهای مختلف و انواع رایحه را برای محصولات نمایش داده و روشهای مختلفی را برای استفاده از هر محصول به نمایش میگذارد. پروفایل Lush رنگارنگ و منحصر به فرد به نظر میرسد و اعضای گستردهی مشتریان خود را به تصویر میکشد.
-
مثال کانتنت مارکتینگ اینفوگرافیک
IBM هنگام راهاندازی بازار Cloud خود یک اینفوگرافیک ایجاد کرد. اینفوگرافیک آنها با نام تجاری، کاملا برنامهریزی شده و خوانا است. این اینفوگرافیک به وضوح توضیح میدهد که آنها در بازار Cloud خود چه میکنند و مشتریان چگونه میتوانند از آن بهرهمند شوند و نحوهی دسترسی به بازار و شروع استفاده از آن را نیز بیان میکند.
-
مثال کانتنت مارکتینگ وبلاگ
Expedia دارای وبلاگی به نام “[آنجا از اینجا شروع میشود]” است. در این وبلاگ اطلاعات مربوط به سفر؛ از جمله: هتلهای پیشنهادی، مکانهای عالی برای بازدید و فعالیتهای مربوط به سفر که میتوانید در سراسر جهان شرکت کنید را به اشتراک میگذارد.
Expedia به طور منظم محتوای وبلاگ خود را منتشر میکند تا خوانندگان را علاقهمند و مشغول نگه دارد. این شامل طیف گستردهای از موضوعات مربوط به انواع مسافرتها است که میتوانید تصور کنید. این وبلاگ با نام تجاری است و همهی مقالات آن مربوط به هدف شرکت فناوری سفر، جذب مشتری و افزایش آگاهی از برند است. آنها این کار را با ارجاع به خدمات خود و نوشتن در مورد مشتریانی که قبلا تجربههای مثبتی با این شرکت داشتهاند، انجام میدهند.
-
مثال کانتنت مارکتینگ پادکست
(Harvard Business Review (HBR) پادکست هفتگی به نام HBR Idea Cast دارد که با حضور رهبران صنعتی در تجارت و مدیریت تولید میشود. شما میتوانید مشترک شوید تا صدها پادکست آنها را به طور مداوم دریافت کنید یا اینکه هر کدام را که تمایل دارید انتخاب کرده و گوش دهید.
پادکست با نام تجاری است و مکمل سایر مطالب منتشر شده توسط HBR است. همچنین به عنوان یک روش عالی برای ارتباط HBR با مخاطبان هدف خود، افزایش آگاهی از نام تجاری و جذب تعداد زیادی از مخاطبان از طریق رسانهای متفاوت از کار معمولی آنها است.
-
مثال کانتنت مارکتینگ ویدیویی
بیشتر محتوای ویدیویی Dollar Shave Club پربازدید هستند. تلاشهای مارکتینگ آنها با نام تجاری، طنز و مسائل سرگرمکننده است. در واقع، یکی از ویدیوهای آنها بیش از 26 میلیون بازدید در YouTube دارد. Dollar Shave Club با ایجاد نامی برای خودش از طریق محتوای ویدئویی آنلاین، رشد چشمگیر و شناخت برند را تجربه کرده است.
-
مثال کانتنت مارکتینگ تبلیغات پولی
Revolve یک شرکت تولید پوشاک و اکسسوری است که از تبلیغات پولی و اسپانسری در شبکههای اجتماعی (مانند تبلیغات در فیس بوک) برای جذب مخاطبان هدف خود در حالی که افراد در جستجوی اخبار هستند؛ استفاده میکند.
در تبلیغات محتوا برخی از خصوصیات محصولات، جزئیات مربوط به سیاست مرجوعی کالا و سرویس حمل و نقل رایگان، برای سوق دادن مخاطبان هدف به سایتشان وجود دارد (و خوشبختانه آنها را به خریدار تبدیل میکند).
استراتژی کانتنت مارکتینگ
-
تعیین اهداف هوشمند
اولین قسمت از استراتژی کانتنت مارکتینگ شما تعیین اهداف هوشمندانه است. مواردی خاص برای کسب و کارتان که اهداف گستردهی بازاریابی و شرکتی شما را تکمیل میکند.
در اینجا به چند نمونه از اهداف هوشمند اشاره میکنیم:
- بهبود آگاهی از برند
- افزایش درآمد
- افزایش تغییرات
- بهبود میزان وفاداری به برند
- افزایش تعامل مشتری
- ایجاد رابطه و اعتماد میان چشم اندازها و مشتریان
- جذب شرکای استراتژیک
-
تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI)
مورد بعدی، تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد برای اهداف هوشمندانه شما است. این شاخصهای کلیدی موردهای اطلاعاتی قابل اندازهگیری هستند که می توانید برای اندازهگیری عملکرد واقعی خود در برابر اهدافتان از آنها استفاده کنید.
هدف هوشمند | شاخصهای کلیدی عملکرد مرتبط |
آگاهی از نام تجاری | ترافیک سایت، دنبالکنندگان در شبکههای اجتماعی، ثبت نام اشتراک، ذکر کردن توسط مشتریان و شرکای تجاری |
درآمد | فروش روزانه، ترافیک سایت |
تغییرات | میزان تغییرات، میزان رها کردن سبد خرید، میزان حمل و نقل مربوط به پرمخاطبها ، رقابت قیمتی در پرمخاطبها |
وفاداری به برند | بازگشت مشتری، تبلیغکنندگان، بررسی محصول، مرجوعیها |
مشارکت مشتری | پسندیدن، اشتراک گذاری، دنبال کردن، ذکر کردن، ارجاع به سایتی دیگر |
گزارش و اعتماد | مشتریانی که باز میگردنند، تبلیغکنندگان، دنبالکنندگان، ذکر کردن |
شرکای استراتژیک | مشارکت جدید، ذکر کردن، ارجاع به سایتی دیگر |
-
تصمیمگیری در مورد نوع محتوا
در مرحله بعد، نوع محتوایی که میخواهید ایجاد کنید را انتخاب کنید. برای این کار، با فکر کردن در مورد مخاطب هدف خود و شخصیتهای خریدار شروع کنید.
دربارهی مخاطبان خود به سوالات زیر پاسخ دهید تا در تعیین انواع مناسب محتوا به شما کمک کند:
- چه چیزی از شما میخواهند؟
- به دنبال غلبه بر چه چالشهایی هستند؟
- چرا به محصول یا خدمات شما نیاز دارند؟
- چگونه میتوانید به آنها کمک کنید تا موفق شوند؟
- وقت خود را کجا میگذرانند؟
سپس، با نگاهی به انواع مختلف مطالبی که قبلا بررسی شدهاند، تصمیم بگیرید که کدام نوع محتوا را ایجاد کنید.
-
انتخاب مسیر محتوای خود
وقتی در مورد نوع محتوا برای عرضه به بازار تصمیم گرفتید، وقت آن است که مسیرهای محتوای خاص خود را انتخاب کنید. محتوای خود را در کجا به اشتراک بگذارید؟ از کجا فعالیت کرده و از کجا به اشتراک گذاشته خواهد شد؟
برای برخی از انواع محتوا، مسیری که باید کار کنید مشهود است. به عنوان مثال، اگر در حال ایجاد محتوا برای فیس بوک هستید، مسیرتان خود پلتفرم اجتماعی خواهد بود.
-
تعیین بودجه
اکنون، بودجه خود را تعیین کنید. به نوع محتوایی که ایجاد میکنید و مسیرهایی که این محتوا را مارکتینگ میکنند، فکر کنید.
سپس، برای تعیین بودجه سوالات زیر را از خود بپرسید:
- آیا برای خلق محتوا نیاز به خرید نرمافزار یا تکنولوژی دارید (مواردی مثل نرم افزار طراحی گرافیک مانند Adobe Photoshop، برای اشتراک به Canva، به یک دوربین عکاسی برای گرفتن عکس و فیلم با کیفیت)؟
- آیا لازم است بازاریاب یا طراح محتوا (مانند هنرمندان، نویسندگان، ویراستاران، طراحان) را استخدام کنید؟
- آیا برای فضای تبلیغاتی باید هزینه کنید؟
- آیا برای افزایش یا اندازهگیری نوع خاص محتوای خود، به ابزار یا منابع خاصی نیاز دارید؟
یادداشت کنید که پاسخهایتان چه تاثیری بر بودجه شما خواهند گذاشت. آیا این افزایش یا کاهش همان مقداری است که از قبل تخمین زدهاید.
-
ایجاد و توزیع محتوا
محتوای خود را ایجاد و توزیع کنید تا مخاطب بتواند از آن استفاده کند. برای اطمینان از مداومت در تولید محتوا و اشتراکگذاری آن در بین مشتریان خود، از تقویم رسانههای اجتماعی یا تقویم محتوای قابل ویرایش استفاده کنید. این به تیم شما کمک میکند تا محتوای ایجاد شده در بالاترین سطح، نسبت به تمامی محتواهایی که تاکنون تولید شدهاند بماند و به شما امکان تحویل زودتر از موعد را میدهد.
برای برنامهریزی و بهینهسازی تمام کانتنت مارکتینگ از یک تقویم قابل ویرایش رایگان استفاده کنید تا در افزایش تغییرات به شما کمک کند.
-
تحلیل و اندازه گیری نتایج
در پایان، نتایج خود را تجزیه، تحلیل و اندازهگیری کنید تا بتوانید برای تلاشهای کانتنت مارکتینگ و جذب مخاطبان بیشتر، تغییرات لازم را انجام دهید.
برای تعیین موفقیت استراتژی کانتنت مارکتینگ به اهداف هوشمند و شاخصهای اصلی عملکرد خود نگاه کنید. آیا به اهداف و شاخصهای خود رسیدهاید؟ آیا نزدیک به رسیدن بودهاید یا از تخمینهای خود فاصله گرفتهاید؟
در اینجا چند ابزار برای کمک به شما در تجزیه و تحلیل و نتایج استراتژی کانتنت مارکتینگ آورده شده است:
- نرم افزار تجزیه و تحلیل بازاریابی HubSpot
- نرم افزار مدیریت رسانههای اجتماعی HubSpot
- Mention
- Shared Count
- Sprout Social
- Google Analytics
مخاطبان هدف را با کانتنت مارکتینگ درگیر کنید
با کانتنت مارکتینگ موثر، میتوانید به مخاطب مورد نظر خود برسید و تغییرات را افزایش دهید. روشهای مختلفی برای کانتنت مارکتینگ جهت افزایش درآمد، رشد آگاهی و شناخت برند شما و ایجاد روابط با مشتریان و چشماندازهای شما وجود دارد.
و فراموش نکنید که از هر محتوایی که ایجاد میکنید ارزش بیشتری کسب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید